Consultes, TIPS

7 consells per millorar les tècniques de comunicació

Durant la vida d’un estudiant hi ha molts cops que necessitem parlar en públic. Aquesta situació incomoda a molta gent, per això, aquí us donarem set tips diferents per aconseguir ser un bon orador.

Expressa’t amb senzillesa
A l’hora de parlar, la gent que t’escolta només capta una o dues de les idees principals que exposis. Si no pots expressar en un parell d’enunciats el punt que proposes comunicar, llavors la teva exposició no està ben definida. Per tant, si no saps amb previsió el que vols dir, molt menys ho sabràs dir en públic.

Organitza’t
Sigui llarga o curta la teva explicació, és important ordenar els elements d’aquesta. Cal preveure la introducció, els punts principals que s’exposen i la conclusió.

Sigues breu
Si un grup de ballarins i cantants que posen tota l’ànima en el seu treball no aconsegueixen entretenir al públic per més d’un període de temps de 15 min, una explicació encara se’ls farà més pesada. Per això, evita els discursos massa llargs.

Sigues sincer
Si tractes de ser diferent de com ets (poc natural), probablement no podràs convèncer a ningú. Si a tu no et sembla graciosa una anècdota, no esperis que el públic rigui amb ella. Si la informació que vols transmetre no et desperta un interès, tampoc ho podràs transmetre als altres.

Si prens la paraula és perquè has tingut una experiència que els espectadors desconeixen, comparteix-la amb ells. Intenta que sentin el mateix que tu vas sentir: una profunda emoció, por, tristesa, nosa o perplexitat.

Domina la situació
En els primers moments d’un discurs, s’estableix el vincle entre el públic i l’expositor. Somriu, agraeix a la persona que et va presentar i després espera un moment.

No comencis fins que hagis captat l’atenció de tot el públic. Cada una d’aquestes persones comprendrà immediatament que l’orador li està parlant a ella, i el seu cervell es disposarà a prestar-li atenció. Això és precisament el que vols.

Quan el públic estigui atent, estableix contacte visual. Escull tres cares amigables: un a la dreta, una a l’esquerra, i una al centre. Dirigeix-te llavors a una, després a una altra, i així aconseguiràs abastar a tot l’auditori.

No llegeixis, parla
Llegir davant d’un auditori no resulta tan eficaç com parlar directament i amb el cor; l’expressió espontània potser no és tan polida, però definitivament és millor.

No és recomanable redactar discursos, però sí que ho és portar notes per recordar el que vols dir i quan ho vols dir. Una bona idea és fer una nota amb els punts principals o amb les dades més importants que vulguis donar a conèixer.

Relaxa’t
Quan estem nerviosos o amb tensió, sovint oblidem com respirar correctament. Tota persona que acostuma a presentar-se o actuar en públic coneix la importància de la respiració.

No inhaleu profundament i forçadament, i tampoc respiris amb més rapidesa que normalment; pots hiperventilar. Per relaxar-te, només has de moure el diafragma suau i rítmicament i fer inhalacions llargues i profundes.

Espero que feu servir aquests trucs per a les vostres exposicions, sobretot confieu en vosaltres mateixos que ho sabeu fer molt bé!

https://www.entrepreneur.com/article/271587

Comentaris tancats.