TIPS

Com podem amortitzar el temps?

Avui us parlaré d’una preocupació que tenim a l’hora d’estudiar: aprofitar bé el temps sense cap distracció. Per això aquí us deixarem una llista de tips perquè això ja no torni a ser mai més un problema.

Llevar-se d’hora és molt important per aprofitar el temps des del matí, a part, el nostre cervell és molt més productiu que a la nit. Així que anar a dormir d’hora i llevar-se a una hora raonable et fa produir més i millor. A més, s’ha de dormir el necessari, entre set i nou hores, per obtenir una bona producció.

Abans de posar-te a treballar hauries de planificar bé el temps que faràs servir per fer els deures o estudiar. Has de tenir en compte que la llista de tasques que vulguis fer sigui realista, si et fas una llista infinita, serà impossible acabar-la. També pots utilitzar recordatoris visuals com un post-it o alguna pissarreta per enrecordar-te de totes les feines que encara et falten.

Un altre hàbit important per aprofitar el temps és desfer-te de les distraccions: parar el telèfon mòbil, no posar-te a prop de la cuina perquè no et distreguis amb el menjar, guardar les tauletes i els objectes electrònics… Encara que no pots estar més d’una hora concentrat, almenys hauria d’haver un espai de 15 min entre cada hora d’estudi, en el moment del descans sí que pots utilitzar el mòbil o la tauleta. A més a més, per assolir la concentració que hem comentat anteriorment, s’ha de tenir el lloc de treball ordenat perquè si no el nostre cervell envia una imatge visual caòtica que ens provoca estrès.

Utilitzant tots aquests consells no només us faran obtenir més temps i una millor producció sinó que tindreu un estil de vida més saludable on dormireu les hores recomanades i el vostre dia a dia serà més tranquil.

Enquesta:

  • Feu parades per descansar cada cop que estudieu?
  • Dormir les hores necessàries?
  • Us feu llistes de totes les tasques que heu de realitzar?
  • Acostumeu a tenir l’habitació ordenada?
  • Teniu el mòbil a prop quan feu deures o estudieu?


Comentaris tancats.