ACTUALITAT

Dos redactors del GEMCOM a Catalunya Ràdio

En Gerard Prat i l’Arnau Solé, dos redactors d’aquest diari digital, han assistit a la retransmissió del partit del Barça-Cultural Leonesa als estudis de Catalunya Ràdio. La Sònia Oleart i tot l’equip de TDT van acollir als joves periodistes als estudis en una jornada de portes obertes, on han gaudit d’una experiència i d’un aprenentatge inoblidable. 

El primer impacte d’en Gerard i de l’Arnau va ser que l’edifici era molt petit, però un cop dins van poder veure tot el contrari, ja que els van fer un tour per totes les seccions, locutoris i espais, tant de l’emissora musical com la d’informatius. La que més el va cridar l’atenció però, va ser la d’esports, ja que de petita no en té res. 

Després de presenciar la gravació d’un disc musical, han pogut entrar, per fi, dins de la redacció d’esports, conèixer alguns dels seus integrants i començar a preparar el partit.

A dos quarts de nou del vespre ha començat la transmissió i, al voltant de les nou, una intervenció d’Arnau Solé ha inaugurat la primera edició de les portes obertes de la TDT. Més tard, a petició de la Sònia Oleart, Gerard Prat ha fet un breu resum dins del locutori principal del programa, un lloc on han hagut d’estar callats, ja que hi ha diversos periodistes fent aportacions a la transmissió constantment.

Iniciada la segona part del partit, un dels nostres redactors ha pogut anar a veure el famós “laboratori” de la TDT, el lloc on en Carles Domènec i el seu fill fan el recompte de dades del partit i també altres aportacions tècniques a la narració, com ara revisions de faltes i aspectes del reglament.

Per concloure les portes obertes, en Gerard Prat i l’Arnau Solé han elaborat un titular pel partit i un altre per la TDT en general, tal com la Sònia els hi havia demanat a l’inici.

Titular Partit: Victòria del Barça en record al President Núñez.

Titular TDT: La TDT una família de bon rotllo, humor i passió per l’esport.

Cal destacar un aspecte que ha sobtat tant als nostres redactors com a la resta de visitants, i és el fet que tot i estar l’equip tan dispers (uns al camp, altres als estudis i uns al laboratori) sonen com un sol nucli, i és que tenen una coordinació increïble i sembla que ho portin fins i tot assajat.

Ha sigut una gran experiència i un molt bon aprenentatge i, des de GEMCOM volem agrair a la TDT i a Junior Report que ens hagin donat aquesta oportunitat.

Crònica partit:

El partit Barça VS Cultural Lleonesa ha començat a un ritme molt alt, amb un parell de xuts d’avís de la Cultual. Però fins passat el primer quart, el Barça no ha entrat de ple en el partit. 

Amb una major possessió, al minut 19 Munir ha obert el marcador pel Barça i, a la vegada el seu compte golejador a la Copa del Rei. Només set minuts més tard, Denis Suárez ha marcat un golàs que ha celebrat amb ràbia i amb dedicatòria a la seva parella. 

Passada la primera mitja hora de joc, el Barça seguia dominant el partit tot i que la Cultural Lleonesa no es rendia i seguia mostrant-se activa amb els contraatacs. Minuts més tard, Malcolm ha arribat amb una gran rematada de cap des del punt de penal, gràcies a l’excel·lent assistència de Rakitic per posar el 3-0 al marcador abans de la mitja part al Camp Nou.

La segona part la Cultural ha sortit molt concentrada i durant el primer quart d’hora ha pressionat al Barça fins a aconseguir el Gol, marcant Señé al minut 55’, 3-1. Aquest Gol ha donat ales a la Cultural Lleonesa que seguia pressionant al Barça. 

Entrant ja a l’última mitja hora del partit, els de Lleó eren clars dominants de la pilota. Quan pitjor ho estava passant el Barça, Riqui Puig fa una gran assistència cap a Denis Suárez i aquest defineix de forma excel·lent per marcar el gol de la tranquil·litat al Minut 70. 

Finalment, el Barça acaba superant l’eliminatòria per un global de 5-1.

Comentaris tancats.